Natuurwijzer maakt je natuurwijzer

Heb je in Naturalis een dier, plant, fossiel of iets anders gezien waar je enthousiast over bent? Of wil je meer weten als je een educatief programma hebt gedaan?  Klik dan op onze thema's of typ een zoekterm in de zoekbalk. In onze artikelen vind je meer informatie over wat je hebt gezien of meegemaakt in het museum. Gewoon geïnteresseerd in de natuur? Dan is de natuurwijzer ook voor jou.

Betrouwbaarheid

Onze wetenschappers hebben gecheckt of het klopt wat er staat en soms ook meegeschreven. Daardoor kun je Natuurwijzer ook met een gerust hart gebruiken voor je spreekbeurt of werkstuk.

Licenties

Teksten, foto's, filmpjes en 3D-objecten die Naturalis in de Natuurwijzer publiceert, vallen - tenzij anders vermeld - onder een Creative Commons licentie. Je mag ze dus vrij gebruiken voor school of voor andere educatieve doeleinden, zoals presentaties. Het enige dat we vragen is een vermelding van Naturalis als bron. Als je multimedia van anderen wilt gebruiken, bijvoorbeeld van Wikimedia Commons, raden we je aan even goed naar hun gebruiksvoorwaarden te kijken.

De Creative Commons licentie voor Natuurwijzer is: Naamsvermelding-NietCommercieel-GelijkDelen CC BY-NC-SA 4.0. Deze licentie laat toe het werk te kopiëren, distribueren, vertonen, op te voeren, en om afgeleid materiaal te maken, zolang de maker van het werk wordt vermeld, het werk niet commercieel gebruikt wordt en afgeleide werken onder identieke voorwaarden worden verspreid.

Citeren

Teksten uit Natuurwijzer of delen ervan graag als volgt citeren:

Waarlo N. (2017). Koningscobra. Natuurwijzer http://natuurwijzer.naturalis.nl. Naturalis Biodiversity Center. Geraadpleegd op dd-mm-jjjj.

Vragen

Natuurwijzer is nog niet klaar. Elke keer als er in Naturalis een nieuwe tentoonstelling is, komt er nieuwe inhoud bij. Mocht je desondanks iets missen, laat het ons even weten met een mailtje naar info@natuurwijzer.nl. We proberen de door jou gewenste informatie snel toe te voegen. Heb je een speciale vraag over een onderwerp of wil je er meer over weten, ga dan naar contact.

Reacties

Als je vindt dat iets beter kan op deze site, horen we dat graag. Stuur een mailtje naar info@natuurwijzer.nl.

Colofon

Natuurwijzer is gemaakt door Naturalis Biodiversity Center. Het design is van Schaapontwerpers en de bouw is gedaan door LimoenGroen.